0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Vildsvin

Hur vet jag att jag har haft vildsvin i trädgården

Hur förhindrar jag vildsvin i trädgården

Källa: https://commons.wikimedia.org/wiki/User:Entheta

Hur vet jag att jag har haft vildsvin i trädgården

Vildsvin lever i flock och en fullvuxen suga väger runt 100 kilo medan galten väger cirka 250 kg. Vuxna djur är mörkbruna nästan svarta medan kultingar är har ljus brun prickig päls. Vildsvin har en kompakt kropp och vuxna galtar har en mankhöjd på 70 till 100 centimeter och är mellan 150 och 180 centimeter lång. Honan är betydligt mindre . Dock ser man i regel inte vildsvin eftersom de är aktiva på natten. Istället lämnar vildsvin mycket tydliga spår med sitt bökade efter mat. En vildsvinsfamilj kan vända upp och ner på en trädgård på en enstaka natt. Om det ser ut som någon har plöjt upp din trädgård under natten är det vildsvin som har varit framme.

Hur förhindrar jag vildsvin i trädgården
Det finns flera metoder att hålla borta vildsvin från trädgården. Den enda metod som är helt säker är dock elstängsel. Man kan sätta upp ett lågt stängelsel cirka 50 cm högt, helst galler, runt sin trädgård för att helt förhindra nattliga besök från vildsvinen. En annan metod är vildsvinskrämma med rörelsesensor problemet med dessa är dock att skrämman placeras rätt så att skrämmans rörelsesensor går igång när djuren kommer.

Om du bor i ett tätbebyggt område kan du även kontakta din kommun då vissa kommuner hjälper till för att förhindra vildsvin i våra trädgårdar.

Tillbaka till Skadedjursguiden

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan