0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Mördarsniglar

 

1: Hur vet jag att jag har mördarsniglar?
2. Hur skyddar jag mig mot mördarsniglar?
3. Hur blir jag av med mördarsniglar?

 mördarsniglar

1: Hur vet jag att jag har mördarsniglar?

Mördarsnigeln, heter egentligen Spansk skogssnigel (Arion vulgaris), är lätt att upptäcka. De är gråbruna i färgen och kan bli ungefär 12 cm långa. Dem kan dock lätt förvecklas med röd skogssnigel och bruna exemplar av svart skogsnigel. En stor skillnad är att mördarsniglar är mycket mer slemmiga än andra sniglar vilket gör den mindre attraktiv för rovdjur. Eftersom den inte har några naturliga fiender förökar den sig explosivt i Sverige och har man fått in mördarsniglar i sin trädgård märker man det snabbt på grund av den stora skada de gör.  

2. Hur skyddar jag mig mot mördarsniglar?

I regel kan man inte skydda hela sin trädgård mot mördarsniglar, har man fått mördarsniglar i sin trädgård måste man försöka bekämpa dem. Men däremot kan man skydda mindre områden. Till exempel kan man sätta koppartråd runt krukor eller planteringslådor. Det finns även plastbarriärer som är utformade så att inte mördarsniglarna kan ta sig över.  Det finns även ullbaserade pellets som man kan lägga runt växter. Pelletsen skapar en skyddande hård yta som mördarsniglar inte tycker om att gå över eftersom materialet drar åt sig snigelnsslem.

3. Hur blir jag av med mördarsniglar?

Så fort du upptäcker mördarsniglar i din trädgård skall du avlägsna dem eftersom de kan föröka sig explosionsartat. Vill man inte plocka upp dem för hand kan man använda en snigelplockare. Mördarsniglarna kommer redan på vårkanten och kan du stoppa invasionen i sin linda är mycket vunnet. Man kan även gräva ner 2 liters öppna petflaskor eller snigelfällor och lämna öppningen i markhöjd. Fylla dem med öl eller annat lockmedel

Nematoder så kallade nemaslug har också användas för att bli av med mördarsniglar. Det är levande organismer som späds ut med vatten och vattnas på gräsmattan.

 

Foto: Håkan Svensson

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan