Skadedjursbekämpning.nu
0

Skadedjur - Vi hjälper dig | Skadedjursbekämpning.nu

Din kundvagn

Din kundvagn är tom
Svenska Danska

Sork

1. Hur vet jag att jag har sork i min trädgård?
2. Hur blir jag av med Sork i min trädgård?
3 Hur förhindrar jag att få in sork i min trädgård?

Sork

1. Hur vet jag att jag har sork i min trädgård?
Även om man har sork i sin trädgård är det inte alltid man ser sorken vanligare är det man ser sorkhögarna som de gräver upp. Skillnaden på en mullvadshög och en sorkhög är att sorkhögen har hålet bredvid högen medan mullvaden har hålet mitt i högen. Sorken är brun/grå i färgen. Det finns olika sorkarter i Sverige och storleken på dem varierar betydligt tillexempel kan vattensorken bli 23 cm med åkersorken blir bara 18 cm. Dock kan man i regel bekämpa olika arter av sork och även mullvad på liknande sätt så det är inte alltid viktigt att artbestämma dem

2. Hur blir jag av med Sork i min trädgård
Har man lerig jord och inte så mycket sten och rötter i trädgården kan sorkstavar fungera bra. Vibrationerna och ljudet från dessa stör sorkens naturliga beteende och får dem ofta att flytta från platsen. Det är dock inte alltid denna metod fungerar och då kan man vara tvungen att använda fällor. Det finns många olika fällor på marknaden men de flesta fungerar liknande.  

3. Hur förhindrar jag att få in sork i min trädgård.
I fall där man verkligen vill skydda ett område mot sork kan man gräva ner sorksnät i marken. Då gräver man en 15 cm bred och 110 cm djup fåra där man sätter ner nätet. När sorken kommer fram till nätet under marken så vänder den helt enkelt.

 

Foto: Sigurdas