0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Skadedjursguiden: Möss och Råttor

möss

1. Jag har redan möss eller råttor
2. Jag vill förhindra att jag får in möss eller råttor
3. jag vill förhindra att få möss och råttor i min husbil eller bil under vintern.

 

1. Jag har redan möss eller råttor

Om du redan har möss kan det vara svårt att få bort dem med endast ultraljud. Detta är för att inget ultraljud penetrerar väggar och elektromagnetiska vågor är endast effektiva runt elledningar. Därför är det till en början är det bäst att kombinera med fällor. Har ni endast ett fåtal möss eller råttor fungerar de flesta fällorna. Misstänker du att ni har många möss eller råttor kan man välja fällor som fångar mer än en individ innan man behöver tömma som till exempel: musfälla: vipp, musfälla: multikill och råttfälla: Proffs. När man blivit av med beståndet fungerar ofta ultraljud för att förhindra att nya möss eller råttor kommer in. Det är då viktigt att man placerar ultraljudet på platser där gnagarna tar sig in så man förhindrar invasionen i sin linda.

2. Jag vill förhindra att jag får in möss eller råttor

Först är det viktigt att försöka täta alla platser där du mistänker att möss kan ta sig in. Det är ofta svårt att hitta alla dessa platser då möss kan ta sig in genom hål som är bara 6–7 mm i diameter(ungefär som diametern på en penna). och de kan hoppa ca 30 cm. Om ni är osäkra på att ni inte hittat alla hål fungerar Ultraljud ofta bra på att hålla borta möss. Det är viktigt att placera ultraljudskrämman på platsen där gnagarna tar sig in. Platser som vi rekommenderar är torpargrund, ihåliga altaner, källare och vind.3 Undvik att skrämman placeras på en plats där den kan bli blöt. Om skrämman är på fel plats kan det hända att möss och råttor ändå tar sig in och kan sedan gömma sig i väggar som ultraljud inte når.

. Jag vill förhindra att få möss och råttor i min husbil eller bil under vintern
 

Om husbilen eller bilen är placerad på en plats där inte finns el framdragen rekommenderar vi musskrämma: batteri. Den placeras med fördel utanför och under husbilen så man hindrar invasionen i sin linda. Om el är framdragen rekommenderar vi en musskrämma:360 grader under husbilen. Var noga med att skrämman inte blir blött.

Tillbaka till Skadedjursguiden

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan