0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Flugor

Hur vet jag att jag fått flugor?
Hur förhindrar jag att jag får flugor?
Hur blir jag av med flugor?

fluga

Hur vet jag att jag fått flugor?

Det finns flera olika arter flugor så som Fruktflugor/bananflugor, gräsflugor, sorgmyggor, spyflugor och vindsflugor. De kan dock bekämpas på samma sätt så när det kommer till flugor är det inte så viktigt att artbestämma vilket skadedjur du har.

För mer information om olika sorters flugor klicka här

Hur förhindrar jag att jag får flugor?

Eftersom flugor kan flyga är det väldigt svårt att förhindra att flugor kommer in i ditt hus eller lägenhet. Man kan dock försöka förhindra dem men hjälp av insektsnät över luftintag, insektsnät på dörrar och över fönster. Flugor tycker om fuktiga platser och organiska material så som frukt som ligger ute. Under sommaren kan man till exempel ha frukten i kylskåpet för att förhindra att flugor förökar sig i fruktskålen. Frukt som har blivit gammal skall inte slängas inomhus utan helst direkt ute och i slutna plastpåsar. Att hålla det väl städat hemma hjälper också i regel då det håller nere de organiska materialen. 

Hur blir jag av med flugor?

Att bli helt fri från flugor under sommarmånaderna kan vara svårt. Dock hjälper det att få bort allt organisk material från platser som flugorna kan komma åt. Så försök lägga frukten i kylskåpet och städa noga. Om möjligt försök hitta platsen där flugorna förökar sig och bekämpa dem där.

Flugor tycker ofta om att hålla till på varma platser så som fönster där solen skiner in. Där kan man använda flugpenna stop-it för att få ner antalet. Man kan även använda traditionella klisterfällor på platser där men har problem. Elektriska flugfällor som lockar till sig flugor med uv-ljus fungerar även de har dock begränsad effekt underdagen och under ljusa sommarnätter. Klicka här för en detaljerad jämförelse

Vissa flugor, så som vindflugor och gräsflugor förökar sig utomhus så där hjälper inte förbyggande arbete inomhus. Då kan man använda flugfällor med lockmedel så som Flugfälla: stor. Dessa och liknande flugfällor är mycket effektiva men luktar i regel väldigt illa så var noga med hänga dem på platser där ni inte befinner er.

Tillbaka till Skadedjursguiden

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan