0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Orm: huggorm och snok som skadedjur1. Hur vet jag att jag har fått orm I min trädgård?
2. Hur håller jag borta Orm från min trädgård?
3. Hur blir jag av med orm från min trädgård  

Huggorm, Foto Thomas Brown

1. Hur vet jag att jag har fått orm I min trädgård?

Huggormen kommer främst ut på våren och lägger sig och solar på slutningar i söderläge. Huggormen kan bli cirka 100 cm lång men det är vanligare att de är runt 60 cm. De är ofta grå med sicksack mönster på ryggen det finns dock huggormar som inte är grå och även exemplar som inte har det karaktäriska sicksack mönster. Så bara för att den inte har mönstret på ryggen behöver det inte betyda att det är en huggorm.

2. Hur håller jag borta orm från min trädgård?   

För att förhindra att ormen kommer för att stanna är det viktigt att ta bort platser som ormen kan trivas i. Var noga med att klippa gräset kort, ta bort eventuella lövhögar och stenhögar, täta alla hål ni kan finna så som i stenmurar och in till grunden. Om ni har kompost ha det helst så långt ifrån huset som ni kan. Om man misstänket att det finns mycket orm i området kan man även ha ormstavar eller ormskrämmor på gården de vibrera med jämna mellanrum och stör ormens naturliga beteende. En robotgräsklippare kan även störa ormen om den är på regelbundet.

3. Hur blir jag av med orm från min trädgård

Alla ormar i Sverige är fridlysta och får inte dödas. De får dock flyttas från trådgårdar. Ibland kan man dock flytta dem för hand huggormen är giftigt så det är viktigt att man har rejäla skyddskläder på sig med både handskar och gummistövlar. Naturhistoriska riksmuseet rekommenderar att endast människor som har vana att handskas med ormar skall flytta dem. Om man vill slippa att handskas med huggormen själv kan Ormskrämmor störa dem så mycket att det byter plats. Vibrationerna fortplantar sig i marken och kan ofta störa ormen så mycket att den flyttar sig.


För mer fakta om Huggorm Klicka Här


Tillbaka till Skadedjursguiden

Foto: Thomas Brown

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan