0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Katt

Hur vet jag att jag har fått in en katt i min trädgård?
Hur blir jag av med katter från min trädgård?
Hur förbygger jag problem med katt

 English: User:Ragesoss (Sage Ross) for one imageHisashi for 4 imagesUser:多摩に暇人 for one imageDerivative work: Caspian blue [CC BY-SA 2.0 (https://creativecommons.org/licenses/by-sa/2.0)], via Wikimedia Commons

Hur vet jag att jag har fått in en katt i min trädgård?

Katter tycker om att ströva omkring på stora områden. Det är ofta inga problem om du ibland ser katter i din trädgård. De är nyttodjur eftersom de hjälper att hålla nere antalet, möss, råttor, sork, och till och med mullvadar. Dock blir det genast ett problem om de bestämmer sig för att använda din trädgård som toalett. Kattensavföring är mörk brun nästan svart och luktar mycket illa. De väljer ofta ut en mindre plats där de dem bajsar och det blir snabbt mycket avföring på platsen.  Kattens urin utsöndrar också en illaluktande stank. Det är även viktigt att påpeka att Kattbajs kan vara giftig. I avföringen kan det finnas toxoplasmos vilket är en parasitsjukdom som är farlig för personer med nedsatt immunförsvar och för foster. Om ett foster infekteras kan det leda till med hjärnskador samt ögonskador.

Hur blir jag av med katter från min trädgård?

Eftersom katter är mycket duktiga på at klättra kan det vara svårt att skydda hela sin trädgård. Om man inte vill ha några katter i sin trädgård får man försöka hitta alla platser de kan ta sig in och placera ultraljudskrämmor eller något avskräckande medel på alla dessa platser. Erfarenhet har visat att avskräckande medel inte alltid fungerar speciellt på vårkanten då katthanarna är brunstiga. Men även om det är svårt att helt bli av katter i sin trädgård är det mycket lättare att stoppa dem från mindre ytor. Det är som sagt inte alltid önskvärt att helt bli av med katter eftersom de hjälper till att hålla nere förekomsten av andra skadedjur. Om man upptäcker att katter har valt ut en rabatt eller liknande för att utföra sina behov kan man rikta en ultraljudskrämma med rörelsesensor mot platsen. Vår erfarenhet har visat att detta i regel helt får bort katterna att bajsa just där.

Hur förbygger jag problem med katt

Det är mycket svårt att helt hålla borta katter från sin trädgård. Precis som sina förfäder tycker katten om att ströva på stora områden och håller sig inte borta från grannens trädgård. Den kan hoppa högt och klättra över de flesta staket. Om man absolut inte vill ha katter kan man försöka lägga ut avskräckande medel eller placera ut många ultraljudskrämmor men i regel är det svårt att helt få bort dem. Lättare är då att placera ultraljudskrämmor mot specifika platser som man vill skydda.

Glöm inte att kika på alla våra kattskrämmor

Tillbaka till Skadedjursguiden

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan