0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Spindlar

Hur vet jag att jag fått in spindlar?
Hur förhindrar jag att få in spindlar?
Hur bekämpar jag spindlar?

spindelspindlar
Hur vet jag att jag fått in spindlar?

Det är relativt enkelt att känna igen en spindel eftersom de har ett unikt utseende i insektsvärlden.  De har en framkropp, en bakkropp och 8 i regel relativt långa ben. 4 ben sitter på framkroppen och 4 sitter på bakkroppen. Om man inte hittar själva spindeln kan man även hitta spindel väv i sitt hem ofta på platser där man inte befinner sig så ofta.  Sverige har ungefär 700 arter spindlar och ingen av dem är giftiga. Dessutom är spindlarna nyttodjur och hjälper till att hålla bort andra djur så som flugor, mygg och andra insekter. Dock lider många av Arachnofobi det vill säga rädsla för spindlar i Sverige. Detta är en irrationell rädsla som tros ha uppkommit av att våra förfäder inte kunde urskilja mellan giftiga och ofarliga spindlar.

Hur förhindrar jag att få in spindlar?
Det är svårt att helt förbygga spindlar då många arter så som stor och liten husspindel lever inomhus året runt och har en livslängd på flera år. Andra spindlar tar sig in i hus och lägenheter på höst och vinter när temperaturen sjunker. I regel kan man minska spindlar inomhus genom att städa noga och hålla torrt. Man kan även lägga ut rödcederträ på platser man misstänker att spindlar kan trivas. Även ultraljudskrämmor har visat sig ha en viss effekt på att hålla borta spindlar.

Hur bekämpar jag spindlar?
Rödcederträ är i regel det smidigaste sättet att få bort spindlar bara att lägga ut på platser där du brukar se spindlarna. De tycker inte om doften av rödceder och brukar lämna platsen. Det finns även produkter som dödar spindlar så som fällor och flugpenna: Stop it. Ultraljudskrämmor kan även användas för att hålla nere antalet spindlar i ditt hem.

Tillbaka till Skadedjursguiden

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan