0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Faktasidor om skadedjur

Bekämpning av skadedjur fungerar olika beroende på vilket skadedjur man önskar få bort. Här nedan följer tips om hur ni bekämpar några av sveriges vanligaste skadedjur. Tips och lärdomar som vi lärt oss under de år vi jobbat med skadedjursbekämpning.

Ultraljud fungera utmärkt mot vissa skadedjur såsom katter, möss och råttor. Ultraljud verkar dock inte genom väggar så ofta måste man komplettera med fällor om man redan har fått in möss eller andra gnagare för att bli av med beståndet som redan har bosatt sig. Har man ännu inte möss eller råttor fungerar ultraljud i regel utmärkt för att hålla dem borta.

Andra skadedjur såsom fåglar skräms bäst med en drake på ett spö (fågelskrämma:drake). Ii extrema fall när inget annat hjälper kan fågelpiggar krävas så att fåglarna helt enkelt inte kan landa. Plastattrapper som ugglor och falkar kan även fungera för att skrämma bort fåglar men smartare skadedjursfåglar som till exempel kråkfåglar brukar snabbt förstå att det är ofarliga attrapper.

Sork och mullvad är skadedjur som kan ställa till stor oreda i trädgårdar. I många fall räcker en mullvad- och sorkskrämma, en så kallad sorkstav, för att bli av med dem, ibland måste man dock komplettera med fällor. Sorkskrämmor fungerar bäst i lerig jord och mindre bra i sandig jord eller på platser där det finns mycket sten och rötter i jorden.

Olika sorters flugor är skadedjur som är mer aktiva när det blir varmt. De lockas av UV-ljus så olika UV-ljusskrämmor brukar fungera bra. Dock är det mycket ljust på sommaren så det är inte alltid fångsten blir så stor under dagen med UV-ljusfällor. Då kan det vara bra att komplettera med klisterfällor och flugpenna.

Myggor och knott kan även fångas med UV-ljus men ofta behövs produkter med starkare attraktions- eller avskräckningskraft. Koldioxid tillsammans med Octanol fungerar mycket bra att locka till sig skadedjuren myggor och knott. Om man istället vill avskräcka dem finns det bra myggmedel som i regel fungerar bra.

Vildsvin är ett skadedjur som börjat ställa till allt större problem i våra trädgårdar. Avskräckande medel så som revira mot vildsvin eller avskräckande ljud fungerar i det flesta fall. Ibland kan vissa vildsvinsindivider ignorera den avskräckande effekten och då är det enda alternativet att använda vildsvinsstängsel.

 

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan