0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Skadedjur är ett irritationsmoment för husägare och företagare. De kan vara besvärliga eftersom de kommer in i våra hem, stjäl mat från oss och gör det omöjligt för oss att sova på natten. Ibland bär skadedjur också på sjukdomar som kan smitta både människor och djur. Skadedjur har funnits i århundraden, men det finns många sätt att bli av med dem idag - även om de gömmer sig i väggarna eller under diskbänken!

I den här artikeln kommer vi att titta på

Vad är ett skadedjur?

Skadedjur är insekter eller andra djur som kommer och bor i ditt hem, äter den mat som finns där eller orsakar andra olägenheter för husägarna. Skadedjur kan bära på sjukdomar och virus. Skadedjur kan kosta oss tusentals kronor i skador och reparationer, för att inte tala om de negativa effekter de kan ha på vår hälsa.

Små insekter är en vanlig typ av skadedjur som finns i de flesta hem. Insekter som myror, bin och spindlar bygger ofta sina bon eller nät under golv, nära golvlister och till och med inuti väggar! Myror är definitivt den vanligaste skadegöraren. De kan snabbt föröka sig och orsaka stor skada - inte bara på din mat utan även på ditt hem.

Varifrån kommer skadedjur?

Skadedjur hittas vanligtvis utanför eller i utkanten av bostäder där de lätt kan ta sig in. Ibland tar människor omedvetet med sig dem in i huset på deras kläder, på mat eller i lådor och påsar.

Växter utanför huset är inte heller säkra mot skadedjur. De flesta växter i våra trädgårdar är fina att titta på men kan locka till sig många olika insekter som äter upp dem! Insekter som bladlöss och spinnkvalster älskar att festa på trädgårdsväxter. De orsakar också skador när de äter dina inomhusväxter.

Var gömmer sig skadedjur?

Skadedjur utnyttjar ofta hål eller sprickor i väggar, golv och andra delar av bostaden för att bygga ett bo. De kan också bo bakom tavlor, under diskbänkar, skåp och till och med inuti spisen!

Myror lever i kolonier med många andra myror. Ibland ser du bara en eller två, men det kan finnas hundratals fler som gömmer sig bakom väggarna! Vissa skadedjur gillar att gömma sig eftersom de då känner sig trygga och säkra.

Hur vet jag om jag har ett skadedjursproblem?

Skadedjur kommer vanligtvis in i huset genom små hål eller sprickor, så om du ser några sådana hål i väggar eller golv i ditt hem är det möjligt att det finns skadedjur som lever där. De kan också föras in av människor, särskilt de som campar och tar med sig sin mat. För att veta säkert om du har ett skadedjursproblem måste du ta en titt på de skador de har orsakat i ditt hem. Detta inkluderar skador på ytor som golv, mattor och bänkskivor. Olika typer av skadedjur orsakar olika typer av skador - så om du tittar efter detta kan du se vilken typ av skadedjur du har att göra med!

Vad ska jag göra först?

Beroende på vilken typ av skadedjur du har bör du först försöka täta hålen så att de inte kan ta sig in igen

Vissa skadedjur kan lockas av mat - särskilt söta snacks och drycker. Du kanske vill börja med att ta bort all din mat utom synhåll. Vissa skadedjur äter allt och alla, så om ditt hem inte är i rent skick är det dags för en storstädning!

Det är också bra att täta alla sprickor och klyftor där skadedjur kan gömma sig, t.ex. runt fönster, längs golvlister och under diskbänkar och skåp

Mer allvarliga åtgärder inkluderar saker som bekämpningsmedel och insekticider, men dessa är i allmänhet bara en tillfällig lösning och du kommer att behöva använda dem på nytt för att hålla skadedjur borta.

Om problemet är riktigt allvarligt kan du behöva anlita en skadedjursexpert som kan erbjuda fler lösningar.

En annan sak du bör göra är att leta efter en förebyggande lösning för att hindra skadedjuren från att komma tillbaka! Dessa är vanligtvis sprayer eller fällor, se vilka fällor vi erbjuder här på vår skadedjursbekämpning.

Avslutningsvis

Skadedjur kan vara ett stort problem. De är ofta svåra att bli av med och de kan komma från var som helst! Se till att du tar dig tid att lära dig så mycket som möjligt om dessa skadedjur så att du vet hur du bäst skyddar ditt hem eller företag mot dem. Det kan tyckas vara en överväldigande uppgift, men om du följer vår guide ovan bör det underlätta för dig!

 

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan