0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Silverfiskar

1. Hur vet jag att jag har silverfiskar?

2. Hur förhindrar jag att få silverfiskar?

3. Hur får jag bort silverfiskar?

 Av Sebastian Stabinger - from the http://de.wikipedia.org/wiki/Bild:Silberfischchen.jpg German wiki; taken with Canon EOS 300D, CC BY, https://commons.wikimedia.org/w/index.php?curid=189366

1. Hur vet jag att jag har silverfiskar?

Silverfiskar trivs på mörka fuktiga platser. Du kan ofta se dem på badrumsgolv precis efter du har tänt lampan. De är små glänsande (1,0 till 1,5 cm) och silveraktiga med långa känselspröt och långa silverborstsvansar. De rör sig på snabbt och det ser nästan ut som de simmar fram på golvet. Silverfiskar är egentligen inga skadedjur då de till skillnad från många andra insekter inte gör någon direkt skada på ditt hus.

2. Hur förhindrar jag att få silverfiskar?

Eftersom de trivs på fuktiga platser är det viktigt att hålla så torrt som möjligt. Även städning gör att silverfiskar trivs sämre så försöka att dammsuga och damma så mycket som möjligt och städa bort böcker och papper från golv. Försök även täta lister och andra små utrymmen där silverfiskar trivs. Även rödcederträ fungerar bra att hålla borta silverfiskar, placera dem utmed lister och andra platser där silverfiskar trivs.

3.Hur får jag bort silverfiskar?

Har man redan fått silverfisk så kan man lägga ut rödcederträ på platser där man upptäckt dem. Man kan även lägga ut silverfiskfällor för att fånga in dem. Om det är en stor invasion kan man dra streck av flugpenna: stop-it på lister. Även viktigt att städa så noga som möjligt och försöka hålla så torrt som möjligt. 

Tillbaka till Skadedjursguiden

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan