0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Vägglöss är små parasitiska insekter som kan invadera ditt hem och orsaka en hel del obehag. Deras bett kan vara kliande och smärtsamma, och en vägglusinfestation kan vara svår att bli av med om den inte hanteras korrekt. Men det finns flera förebyggande åtgärder och hanteringstips som du kan använda för att skydda dig och ditt hem från dessa irriterande skadedjur.

Vägglus

Vad är vägglöss?

Vägglöss är små, platta insekter som är mästare på att gömma sig i sprickor och springor i sängar, möbler och väggar. De är nattaktiva och matar sig på människors eller djurs blod medan de sover, vilket kan orsaka kliande och obehagliga bett. Eftersom vägglöss är bra på att gömma sig och är svåra att upptäcka i tidiga skeden, är det viktigt att följa förebyggande åtgärder för att undvika en infestation.

Förebyggande åtgärder mot vägglöss:

 1. Håll ordning och renlighet: En av de enklaste åtgärderna du kan vidta är att hålla ditt hem rent och snyggt. Vägglöss älskar att gömma sig i oreda och smuts.

 2. Tvätta och torka kläder på hög värme: Om du misstänker att du kan ha kommit i kontakt med vägglöss, tvätta dina kläder och sängkläder på hög värme, eftersom höga temperaturer dödar vägglöss.

 3. Använd madrass- och kuddfodral: Speciella fodral för madrasser och kuddar kan förhindra att vägglöss bosätter sig i din säng.

 4. Undvik att ta in secondhand-möbler: Om du köper begagnade möbler, undersök dem noggrant innan du tar in dem i ditt hem. Vägglöss kan gömma sig i sprickor och skrymslen.

 5. Res försiktigt: Om du reser och bor på hotell eller andra platser, undersök sängen och möblerna noggrant innan du bosätter dig. Använd gärna bagageställ och håll ditt bagage borta från sängen.

Hanteringstips vid vägglusinfestation:

Om du misstänker att du har en vägglusinfestation i ditt hem, är det viktigt att agera snabbt. Att försöka hantera problemet själv kan vara svårt, så att anlita professionell skadedjursbekämpning kan vara den mest effektiva lösningen. Här är några steg du kan vidta om du stöter på en infestation:

 1. Isolera drabbade områden: Försök att begränsa spridningen av vägglöss genom att isolera drabbade områden och undvika att föra med dig föremål från de infekterade områdena till andra delar av huset.

 2. Tvätta och torka kläder och sängkläder: Tvätta allt som kan ha varit i kontakt med vägglöss på hög värme och torka i hög värme för att döda insekterna.

 3. Anlita professionell skadedjursbekämpning: Det bästa sättet att bli av med en vägglusinfestation är att anlita en professionell skadedjursbekämpare. De har erfarenhet och de rätta verktygen för att hantera problemet effektivt. Innan de kommer kan man använda fällor och kiselguru för att bekämpa dem själv.

 4. Följ råd från skadedjursbekämparen: När du har anlitat en professionell, följ deras råd om hur du förhindrar ytterligare infestationer och hur du kan hålla ditt hem skyddat i framtiden.

Sammanfattningsvis är förebyggande åtgärder den bästa metoden för att skydda dig mot vägglöss. Genom att hålla ditt hem rent och följa några enkla tips kan du minska risken för en infestation. Om du ändå stöter på problem, tveka inte att kontakta en professionell skadedjursbekämpare för att få hjälp med att eliminera vägglössen och återställa tryggheten i ditt hem.

Våra produkter

 • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
 • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan