0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Rådjur

Hur vet jag att jag fått rådjur i min trädgård?
Hur förhindrar jag att få rådjur i min trädgård?

Hur vet jag att jag fått rådjur i min trädgård?

Rådjuren är ofta framme när människan sover så det är inte alltid man ser djuren. Dock kan man märka om de har gnagt på trädstammar eller ätit i rabatten. Man kan även se det på avföringen som ser ut som högar av små svarta bönor cirka 1.5 cm långa. Annars märker man det även på spåren. som är de minsta bland våra klövdjur. de är 4-6 cm långa och cirka 1 cm breda på det bredaste stället. Om ni ser djuret kan man särskilja dem från andra hjortdjur eftersom det är vårt minsta hjortdjur med en mankhöjd på cirka 70 cm. Bockens horn är till skillnad från de andra hjortdjuren ganska avlångt och de har inte en stor krona som till exempel dovhjorten.

 

Hur förhindrar jag att få rådjur i min trädgård?

Staket är det säkraste sättet att stoppa rådjuren. Problemet är dock att de hoppar mycket högt och är det bara trådar som vanliga häst och kreaturstaket så går de rätt igenom.  Man behöver nätstaket som är mycket höga helst runt 2 m. Lättare kan då vara att skydda specifika växter eller områden med nät så rådjuren inte kan komma åt. På fruktträd och andra träd kan man sätta upp gnaggskydd så de inte äter på stammen. Man kan även använda gamla tricks så som att vattna med vitlöksvatten och hänga upp otvättat fårull då rådjur inte uppskattar doften likande dessa huskurer brukar även Tricogarden fungerar bra att hälla ut.   

 

Det finns även elektriska skrämmor med rörelsecensor som kombinerar med ljus med ljud för att skrämma bort rådjuren. Det är dock viktigt att de placeras så rörelsesensorn aktiveras. Man kan även hänga upp gamla cdskivor eller andra blänkande produkter så som reflekterande remsa fär att förhoppningsviss stoppa dem för att ta sig in i din trädgård. Du kan läsa om våra olika rådjursskrämmor här. 

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan