0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Fåglar kan vara ett stort problem för tak- och husägare. En lösning på detta är att installera fågelspikar på taket, du kan se vårt utbud på vår sida om fågelskrämmor, men det finns andra sätt att ta itu med fåglar i ditt område. I det här blogginlägget får du några användbara tips om hur du kan bli av med dessa irriterande fåglar en gång för alla!


Fåglar har varit en plåga ända sedan människan började bygga hus av pinnar och lera. Med tillkomsten av moderna material har de dock blivit ett större problem än någonsin tidigare eftersom deras avföring ofta orsakar problem med byggnaders tak eller isoleringssystem. De för också med sig sjukdomar till människans bostadsområden samt bär med sig boendematerial från våra trädgårdar som annars skulle kunna användas av många djur, inklusive små däggdjur som jordekorrar och ekorrar.


En av de mest effektiva metoderna för att bli av med fåglar är att installera fågelspikar på taket. Det är i princip rader eller grupper av spetsiga plastföremål som ligger i kanten där en ränna möter en annan yta, t.ex. sidospår, takskivor osv. Fåglar kommer inte att landa i närheten av dessa på grund av deras förmåga att känna fara.


En annan metod för att bli av med fåglar är att använda fågelmatare som är utformade som burar, men som ändå låter fåglarna äta inuti och samtidigt hindrar dem från att flyga iväg eller landa någon annanstans på taket. Dessa kan köpas hos de flesta större återförsäljare och finns i en mängd olika former, storlekar, färger osv. så du borde inte ha några problem att hitta en som passar in i ditt hems inredning.


Ett annat sätt att hålla fåglar borta är att använda falska ugglor eller hökar. Dessa kan köpas i de flesta butiker också och även om de kanske inte är lika effektiva som spikar eller foderautomater, skadar de definitivt inte fåglarna och kan fungera som avskräckande om de placeras på rätt plats.


Slutligen kan du försöka använda kemiska repellenter för att hålla fåglar borta från ditt tak eller ditt hem i allmänhet. Dessa finns vanligtvis i järnaffärer och kommer i sprayflaskor vilket gör appliceringen mycket enkel. Kom bara ihåg att de sannolikt skadar andra djur, så var försiktig när du applicerar dem i närheten av husdjur som hundar och katter!

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan