0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Getingar


Hur vet jag att jag har getingar?
Hur förebygger jag getingar?
Hur får jag bort getingar?

geting

Hur vet jag att jag har getingar?

Getingar förväxlas ibland med bin. Getingen är i regel tydligt gul och svart randig medan bin är mer luddiga och orange och svarta. Bin samlar också pollen på bakbenen till skillnad från getingar. Bin dör efter att de har stuckit medan getingar kan sticka flera gånger.

Hur förbygger jag getingar?

Det smidigaste sättet att förbygga getingar i din trädgård är att sätta upp en getingatrapp. Om getingar ser att det redan finns ett getingbo på platsen så bygger de i regel inte ett nytt eftersom getingar kan attackera andra samhällen av getingar. Häng dem på platser där du vet att det brukar finnas getingbon som till exempel takutsprång. Försök sätta upp dem i början på vårkanten innan getingarna börjat bygga bon.

Finns det redan getingar på platsen och du vill förebygga att de kommer och stör er när ni äter utomhus kan man sätta upp getingfällor i till exempel träd en bit bort (minst 8 -9 meter). Så länge som ni har något sött i fällan så brukar de lämna er matplats i fred.

Hur blir jag av med getingar? 

Är det stora bon med många getingar rekommenderas att man anlitar till exempel Anticimex för att undvika att själv bli stucken. Det finns getingspray att köpa men när man sprutar detta på eller i boet blir getingarna irriterade och kan stickas så skyddsdräkt rekommenderas.

Man kan dock inte alltid hitta getingbon och då fungerar getingfälla eller getingfångare med lockmedel för att hålla nere beståndet och även få bort getingarna från altaner och andra platser där ni vistas. Var bara noga med att sätta fällorna på platser där ni i regel inte befinner er.

 

foto: Richard Bartz,

  • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
  • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan