0722036443 Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige
0722036443
Personlig service Snabb leverans Lager i Sverige

Användning av fågelpiggar som skydd mot fåglar

Fågel

Fågelpiggar även kallade fågelspikar eller fågeltaggar har under lång tid varit ett populärt och effektivt sätt att avskräcka fåglar från att sitta eller bygga bon på byggnader, skyltar och andra strukturer. Men varför används de, och vilka är för- och nackdelarna med att använda dem? Låt oss dyka ner i ämnet.

Varför använda fågelpiggar?

Fåglar, särskilt duvor, måsar och kråkor, kan orsaka många problem när de bosätter sig på byggnader eller andra konstruktioner. De kan:

 1. Förstöra egendom: Fågelavföring är korrosivt och kan skada och missfärga byggnadsfasader, bilar, skyltar och monument.
 2. Hälsorisker: Fågelavföring kan bära med sig sjukdomar, och deras bon kan bli en grogrund för parasiter som loppor och kvalster.
 3. Säkerhetsrisker: I vissa områden, särskilt nära flygplatser, kan fåglar utgöra en säkerhetsrisk genom att de kolliderar med flygplan.

Fågelpiggar används för att förhindra att fåglar sätter sig ner och skapar alla dessa problem.

Hur fungerar de?

Fågelpiggar är långa, tunna piggar som fästs på kanter, fönsterbrädor, takkanter och andra horisontella ytor där fåglar brukar sätta sig. Piggen förhindrar enkelt att fåglarna får fotfäste. De flesta fågelpiggar är gjorda av rostfritt stål eller plast och är designade för att tåla väder och vind.

Fördelar med att använda fågelpiggar

 1. Effektiva: De förhindrar effektivt att fåglar sätter sig på ytor.
 2. Långvariga: De kan vara i många år utan att behöva bytas ut.
 3. Diskreta: De kan designas för att smälta in med den omgivande arkitekturen.
 4. Humanitära: De skadar inte fåglarna, men avskräcker dem bara från att sätta sig på en viss yta.

Nackdelar med att använda fågelpiggar

 1. Estetik: Vissa tycker att de kan förstöra utseendet på en byggnad eller struktur.
 2. Kostnad: Initialkostnaden kan vara hög, även om de ofta betalar sig själva över tid genom att minska skador och rengöringskostnader.
 3. Installation: De måste installeras korrekt för att vara effektiva, vilket kan kräva professionell hjälp.

Slutsats

Fågelpiggar erbjuder ett effektivt sätt att skydda byggnader och andra strukturer från skador orsakade av fåglar. Medan de har sina nackdelar är de ofta ett bra val för dem som vill ha ett långvarigt och humanitärt sätt att hantera fågelproblem. Som med alla skadedjurslösningar är det viktigt att väga för- och nackdelarna innan man beslutar sig för bästa metoden för en viss situation.

 

Våra produkter

 • Antal artiklar: {{ cart.count }} st
 • Totalt: {{ cart.formattedTotalWithDiscount }}
Gå till kassan