Skadedjursbekämpning.nu
0

Skadedjur - Vi hjälper dig | Skadedjursbekämpning.nu

Din kundvagn

Din kundvagn är tom
Svenska Danska

De varmare dagarna har äntligen kommit. 

Det betyder grillkvällar och bad. 

Det betyder också myggor.

Jag hatar de där sugmärkena.

Myggor kan förstöra en perfekt utomhushändelse. De kan också sprida virus som West Nile och Zika. 

För att förhindra att du blir biten kan du spraya din kropp med insektsmedel. Men även om det är ett naturligt medel som du gör själv är det irriterande att smörja in det där skräpet.

Helst vill du inte bara hålla myggorna borta från din hud, utan även från din närhet i allmänhet. 

Jag har försökt att begränsa myggen runt mitt hem genom åren, men varje sommar verkar de ta överhanden. Jag har gjort det till ett mål i år att äntligen besegra dem. När jag har förberett min stridsplan har jag lärt mig att det finns bättre och sämre taktiker att använda, och nedan bryter vi ner vilka vanliga bekämpningsmetoder som hör hemma i varje kategori.

Den bästa myggbekämpningsmetoden: Det bästa du kan göra för att bekämpa myggor är att störa deras fortplantningscykel. Du vill förhindra att dessa blodsugare överhuvudtaget lägger ägg. 

Myggor lägger sina ägg i stillastående vatten. Stillastående vatten ger ändå mygglarverna de bakterier och mikroorganismer de behöver som föda. Så om du vill förhindra att myggor lägger ägg i närheten av ditt hem måste du eliminera deras grogrund, dvs. du måste eliminera eller minska allt stillastående vatten i närheten av ditt hem. 

Gå runt på din fastighet en gång i veckan och leta efter stående vatten.

Blomkrukor, fågelbad, leksaker, trädstubbar, vattenattraktioner, hinkar och igensatta hängrännor är alla potentiella grogrunder för myggor. 

Om du hittar stående vatten, hitta sätt att eliminera det. Rensa rännorna, vänd tomma blomkrukor så att vatten inte kan samlas i dem och byt ut vattnet i fågelbad regelbundet. 

Om du har områden på gården eller i trädgården som inte dräneras bra kan du överväga att installera franska dräneringar eller göra några landskapsarkitektoniska åtgärder för att främja bättre dränering. 

Om du har stående vatten som du inte kan eliminera bör du behandla det med en myggdunk. Myggdunkar är donutformade tabletter som består av bakterier som endast dödar mygglarver. De dödar inte andra insekter. De är säkra och håller i upp till 30 dagar. Jag har satt en myggdunk i vårt vattenspel i vår förträdgård. Jag ska också börja sätta en i ett område i vår trädgård där vattnet tenderar att rinna långsamt. 

Det effektivaste sättet att minska antalet myggor på din fastighet är att eliminera och behandla myggornas grogrunder. Dessutom är det det billigaste och säkraste sättet att göra det. Detta bör vara din första försvarslinje för att kontrollera myggor runt ditt hem.

Om du behöver ett bevis på att den här metoden fungerar kan du titta på Disney World i Orlando, FL. Platsen byggdes mitt i vad som tidigare var ett mygginfekterat träsk, men parken har inga myggor trots att man inte använder bekämpningsmedel.

Hur gör de det? De skyddar sig hänsynslöst mot att ha något (obehandlat) stående vatten i parken. Inga myggor som föds upp, inga myggor.

 

Lämpliga metoder för myggbekämpning

Det är mycket viktigt att eliminera och behandla myggornas grogrunder för att kontrollera myggorna i hemmet. Men det är inte idiotsäkert. Myggor är listiga sugare. De kan hitta inte så uppenbara ställen på din fastighet där de kan lägga ägg. Det räcker med lite vatten som samlas i fördjupningen på ett blad för att en mygga ska kunna lägga sina ägg. 

Prova dessa åtgärder för myggbekämpning om du fortfarande har problem med myggor efter att ha eliminerat groplatser:

Behandling mot myggor. En myggbarriärbehandling är en insekticidspray som appliceras på områden runt ditt hem där vuxna myggor födosöker och vilar. Sprayen appliceras på löv, buskar, gräs, träd och runt husets dörröppningar. Vuxna myggor som kommer i kontakt med en yta som har behandlats med insekticidsprayen dör en kort tid senare. 

 

Behandlingen håller i upp till en månad och har visat sig minska myggornas aktivitet. 

Det finns några nackdelar med att använda en myggbarriärbehandling. För det första är det inte något som du vanligtvis kan göra på egen hand. Du måste troligen anlita en professionell person som kommer och applicerar den. Och dessa professionella behandlingar kan vara dyra. 

För det andra kan behandling av myggbarriärer bidra till att myggor utvecklar resistens mot insekticider. 

För det tredje dödar behandling av myggbarriärer även insekter som inte är målarter, inklusive pollinatörer som fjärilar och bin. 

Använd myggbarriärbehandlingar sparsamt och först efter att du har gjort ditt bästa för att eliminera och behandla myggornas grogrunder. 

Myggdimmapparater. Myggdimmare använder värme för att skapa en tjock vit dimma av insekticid som driver genom buskar och blad för att döda vuxna myggor.

Myggdimmare ger endast en tillfällig lindring mot myggor. De dödar bara de vuxna myggor som träffas av den insekticidladdade dimma som de avger. Efter en dimmatisering får du några timmar till upp till ett dygn av myggbekämpning. Foggers är bra att använda före ett utomhusarrangemang som ett poolparty eller en grillfest. 

Nackdelen med dimmapparater är att de dödar andra insekter som inte är målarter, t.ex. fjärilar och bin. Ta det i beaktande om du bestämmer dig för att använda en.

Myggdimmapparater kan köpas i alla järnaffärer. Användningen är ganska enkel, men du måste tänka på några faktorer innan du använder den:

Applicera när vuxna myggor är mest aktiva. Vanligtvis är det vid gryning och skymning.

Applicera inte mitt på dagen. Värmen gör att insekticiden förflyktigas och driver uppåt från målområdena.

Applicera inte när det blåser. Insekticiden kommer bara att blåsa iväg.

Jag använder ibland en myggdimma på morgonen när vi har ett socialt evenemang på bakgården planerat för senare på dagen. Det verkar göra susen när det gäller att minska antalet myggor, men ja, det är bara en tillfällig lösning.

En enkel fläkt. Myggor är svaga flygare. Luften från en fläkt kan hålla myggorna borta från dig. Om du vill ha tillfällig lindring mot myggor när du är ute på en grillfest kan du bara köra en fläkt. Det kostar ingenting, kräver inte att man sprutar kemikalier omkring sig, dödar inte andra insekter och håller dig dessutom sval under en varm och fuktig natt.

Mindre effektiva metoder för myggbekämpningDimmsystem. På senare år har automatiska dimsystem som sprutar ut myggmedel under hela dagen blivit populära bland husägare. Det är en lösning för myggbekämpning som man kan ställa in och glömma. 

Det finns dock inte mycket forskning om effektiviteten hos dessa dimsystem. Studier tyder på att systemen endast reducerar myggorna i närheten av sprutmunstyckena. Dessutom kan vindaktivitet i ditt område blåsa ut insektsmedlet från din bakgård, vilket minskar dess effektivitet när det gäller att eliminera myggor på din fastighet.

Det finns också farhågor om att den frekventa spridningen av dessa system skapar insekticidresistens hos myggorna. Förutom att döda myggor dödar insekticiden även insekter som bin och fjärilar. 

På grund av bristen på forskning som stöder deras effektivitet och deras höga kostnad, tillsammans med risken för att öka resistensen mot insekticider och döda pollinerande insekter, anses automatiska dimsystem inte vara ett effektivt sätt att bekämpa myggor.  

Forskare har funnit att endast 1-6 % av de insekter som dödas av zappers är myggor. Den stora majoriteten av de insekter som dödas av insektsrappare är fjärilar, bin, malar och flugor. De dödar också insekter som är bytesdjur för myggor. Detta är troligen anledningen till att det amerikanska jordbruksdepartementet har konstaterat att risken för att bli biten av myggor faktiskt ökar när du befinner dig i närheten av en insektsapparat. Döda myggpredatorer -> fler myggor -> större chans att bli biten. 

Det råder vetenskaplig enighet om att man bör undvika insektsapparater. 

Citronellaljus. Citronellaljus och tikifacklor har använts i årtionden för att hålla myggen borta från poolpartyn och grillfester på bakgården. Men om du är som jag har du förmodligen märkt att de inte gör mycket för att avvisa myggor. Jag blir fortfarande tuggad när vi bränner en. 

Det beror på att citronellaljus inte fungerar. Citronella är en eterisk olja från en växt som heter Cymbopogon nardus som visserligen stöter bort myggor, men koncentrationen av den doft som avges från ett ljus är inte tillräcklig för att hålla myggorna borta. Dessutom kan vinden bara blåsa bort doften från ditt område. Den myggavvisande effekt som du får när du bränner ett citronellaljus kommer troligen bara från själva röken och inte från doften. Du skulle få ungefär samma myggskydd genom att bränna ett vanligt ljus.  

 

Sammanfattning

Myggor kan vara en plåga, särskilt på sommaren. Det finns några sätt att bekämpa dem, vissa mer effektiva än andra. De mest effektiva sätten att bekämpa myggor är att använda repellenter, fläktar och myggfällor.