Skadedjursbekämpning.nu
0

Skadedjur - Vi hjälper dig | Skadedjursbekämpning.nu

Din kundvagn

Din kundvagn är tom
Svenska Danska

Det finns många naturliga sätt att bli av med skadedjur, både inomhus och utomhus. Många av dessa medel är säkra och effektiva och kan användas utan att man behöver oroa sig för skadliga biverkningar. Här är 9 naturliga medel för skadedjursbekämpning som du kan prova redan idag!

 

1. Kaffesump

Strö kaffesump runt ditt hem för att avskräcka myror, sniglar och andra skadedjur. Du kan också lägga kaffesump i blomkrukor eller trädgårdsbäddar för att hålla skadedjur borta från dina växter.

 

2. Citrusskal

Oljorna i citrusskal kan stöta bort myror, skalbaggar och andra skadedjur. Du kan använda färskt eller torkat skal och antingen lägga det direkt på det drabbade området eller göra en spray med citrusskal genom att tillsätta lite skal till vatten i en sprayflaska.

 

3. Vinäger

Vinäger är ett naturligt insektsmedel och kan användas för att bli av med myror, loppor och andra skadedjur. Du kan göra en ättiksspray genom att blanda lika delar vatten och ättika i en sprayflaska.

 

4. Salt

Salt är ett naturligt insektsbekämpningsmedel och kan användas för att döda myror, sniglar och andra skadedjur. Du kan strö salt direkt på det drabbade området eller göra en saltvattenspray genom att tillsätta lite salt till vatten i en sprayflaska.

 

5. Pepparmyntolja

Pepparmyntolja är ett naturligt insektsbekämpningsmedel och kan användas för att bli av med myror, spindlar och andra skadedjur. Du kan göra en pepparmintoljespray genom att tillsätta några droppar pepparmintolja till vatten i en sprayflaska.

 

6. Cederträflis

Cederträflis avger en doft som stöter bort många skadedjur, bland annat myror, skalbaggar och malar. Du kan strö cederträflisor runt omkretsen av ditt hem eller lägga dem i lådor och garderober för att hålla skadedjur borta.

 

7. Krysantemumblommor

Krysantemumblommor innehåller en naturlig insekticid som kallas pyretrin, som är effektiv mot många skadedjur, inklusive myror, loppor och myggor. Du kan odla krysantemum runt ditt hem eller göra en krysantemumteespray genom att låta krysantemumblommor dra i vatten och tillsätta lösningen i en sprayflaska.

 

8. Kryddnejlika

Kryddnejlika är ett naturligt insektsbekämpningsmedel och kan användas för att bli av med myror, skalbaggar och malar. Du kan strö kryddnejlikor runt omkretsen av ditt hem eller göra en kryddnejlikespray genom att tillsätta några kryddnejlikor till vatten i en sprayflaska.

 

9. Lavendelolja

Lavendelolja är ett naturligt insektsbekämpningsmedel och kan användas för att bli av med myror, loppor och andra skadedjur. Du kan göra en lavendeloljespray genom att tillsätta några droppar lavendelolja till vatten i en sprayflaska.

Det här är bara några av de många naturliga medel för skadedjursbekämpning som du kan prova. Se till att experimentera för att hitta det som fungerar bäst för dig och din situation.