Skadedjursbekämpning.nu
0

Skadedjur - Vi hjälper dig | Skadedjursbekämpning.nu

Din kundvagn

Din kundvagn är tom
Svenska Danska

10 tips för att försvara ditt hem från skadedjur

 

Har du någonsin fått insekter, gnagare eller andra skadedjur i ditt hem? Istället för att vänta med att vidta defensiva åtgärder när ett skadedjur har tagit sig in i ditt hem, gå till anfall för att förebygga skadedjursproblem innan de uppstår. Det finns flera sätt att eliminera förhållanden både i och utanför ditt hem som lockar skadedjur, vilket bör minska risken för att de någonsin besvärar dig.

 

Här är tio tips för att hålla skadedjur borta från huset.

 

Minimera antalet växter

Klipp tillbaka alla trädgrenar och buskar som rör ditt hus. Detta hjälper till att eliminera "broar" som skadedjur kan använda för att nå ditt hus och lätt ta sig in. På samma sätt kan mulm i trädgårdsbäddarna utgöra ett perfekt skydd för skadedjur. Så i stället för att använda mulch i områden som rör din grund, placera mindre skadedjursattraktiva marktäckare, t.ex. stenar.

 

Täta dörrar och fönster

Skadedjur kan slingra sig genom små sprickor och luckor, så du bör regelbundet inspektera och reparera alla skeva eller trasiga dörrar och fönster, liksom de som inte passar bra. Reparera också snabbt eventuella revor eller tårar i skärmar. Använd; dessa finns allmänt tillgängliga i hem- och järnaffärer.

 

Kontrollera om det finns sprickor och luckor

Dörrar och fönster är inte de enda ställen som kan ha små öppningar. Inspektera rutinmässigt hela husets utsida för att hitta andra sprickor, klyftor och luckor genom vilka skadedjur kan ta sig in. Kontrollera om det finns sprickor i grunden, lösa sidospår, takskivor som saknas och hål runt ledningar, t.ex. rör, elektriska ledningar och kabeldragningar. Täta alla öppningar med kopparnät, grov stålull, plåt eller murbruk. Expanderande fogmassa är inte idealisk att använda eftersom många skadedjur kan tugga sig igenom den.

 

Släng sopor och skräp på rätt sätt

De flesta vet att hushållssopor kan locka till sig skadedjur som myror, kackerlackor och gnagare. Men trädgårdsavfall kan också dra till sig skadedjur som kan se det som ett bo eller en födokälla. Se till att alla dina soptunnor har tättslutande lock, och rengör tunnorna och området där de regelbundet står för att ta bort skräp och spill som skadedjur kan äta. Håll dessutom trädgårdar, uteplatser, däck och garage fria från lövspillning, växtklipp och stillastående vatten, som alla kan utgöra idealiska miljöer för skadedjur att skapa sig ett hem i.

 

Skölj återvinningsmaterial

Precis som med sopor är det bättre att förvara återvinningsmaterial i en behållare med ett tättslutande lock. Vissa kommuner tillhandahåller dock öppna behållare till sina invånare. Om detta är fallet för dig, skölj noggrant all mat från dina återvinningsbara föremål innan du lägger dem i soptunnan. Om du tar lite extra tid på dig att göra detta kan du hålla din soptunna fri från skadedjur. Om det är möjligt, förvara sopkärlet utomhus i stället för i garaget eller hemmet.

 

Använd rätt glödlampor

För att minska antalet flygande insekter runt dörrar och fönster kan du byta ut vanliga kvicksilverlampor mot högtrycksnatriumlampor eller halogenlampor. Glödlampor som har rosa, gula eller orange nyanser är minst attraktiva för insekterna. Du kanske också vill byta plats för din lampa om det är möjligt. Även om det är vanligt att placera lampor på ytterväggar nära dörrar är det bättre att placera lampan längre bort från huset på en stolpe. På så sätt kan du hålla de flesta insekterna borta från stolpen och inte från ditt hus. Se bara till att ljuset fortfarande når fram till dörren för att hålla den upplyst av säkerhetsskäl.

 

Leta efter inre luckor

Många förebyggande åtgärder mot skadedjur sker utanför hemmet. Men vissa sprickor och luckor syns bara inifrån. Kontrollera regelbundet inuti, under och bakom köksskåp, kylskåp och spisar för att se om det finns tecken på skadedjur. Titta också efter luckor i snickerier och runt rör, ventiler och kablar. Täta alla luckor du hittar, särskilt de som är minst en kvarts tum stora. En bra indikation på att dessa luckor leder direkt ut är om du kan känna ett luftflöde från dem.

 

Rengör avloppen

I diskbänken och golvavloppen samlas ofta skräp och smuts. Detta kan locka till sig skadedjur och utgöra en idealisk grogrund, särskilt för små flugor. Se därför till att regelbundet inspektera och rengöra alla avlopp i ditt hem, även de i tvättstugan och källaren. Bakpulver och vinäger är ett utmärkt hemgjort avloppsrengöringsmedel som ger en skummande verkan som spolar bort proppar.

 

Förvara maten i förseglade behållare

Vissa skadedjur, t.ex. gnagare, har ett utmärkt luktsinne. Om det finns en öppen matbehållare någonstans i ditt hem är det troligt att de kommer att hitta den. Förvara därför alltid livsmedel i skafferiet, t.ex. flingor och kex, i återanvändbara behållare eller återförslutningsbara påsar om originalförpackningen inte kan förslutas helt. Städa regelbundet ut ditt skafferi för att göra dig av med bortskämd mat eller andra saker som du inte tänker äta. Detta bidrar till att minimera attraktionskraften för eventuella "skadedjur i skafferiet".

 

Rengör ditt hem regelbundet

Ju renare ditt hem är, desto mindre lockar det skadedjur. När du dammsuger, moppar och gör andra hushållssysslor kommer du regelbundet att störa områden där skadedjur kan tänka sig att bygga ett hem. Dessutom plockar du upp smulor och annat skräp som kan ha varit en potentiell födokälla för skadedjur. Och när du regelbundet städar, är det troligt att du upptäcker potentiella ingångar för skadedjur innan de blir ett problem.